Family time!
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
24 Juli 2009 | Zwitserland, Uster
De weken zijn voorbij gevlogen! Bij deze een terugblik op een gezellig weekend met Oma en Opa van Veen en de aansluitende weken!
Na een zeer voorspoedige reis en een flinke regenbui bij het binnenrijden van Zwitserland waren opa en oma gearriveerd in Uster! Floris vond het bezoek maar wat leuk en was dan ook weer enthousiast aan het heen en weer rennen! Na het uitpakken van de auto en een gezellig drankje hebben we de eerste avond rustig door gebracht.
Op zaterdag kwam het met bakken uit de hemel helaas….maar gewapend met paraplu’s en regenkap voor de kinderwagen togen we toch op weg naar het centrum. Met als doel de antiekmarkt nabij het meer. Gelukkig stonden hier de echte doorzetters dus genoeg waar te zien en te koop! Onder andere een oer-Hollands authentiek kinderscrabble in het Nederlands………waarop de verkoopster zei: tja het is in het Nederlands dus zoveel kan ik er niet voor vragen………tot ze door had dat wij zelf Nederlanders waren! Haha eind goed al goed ;het spel zit zijn tijd uit in de kast tot Floris zover is……… Na een lekkere lunch hebben we de rest van de stad onder een aarzelend zonnetje aanschouwd.
Zondag was Einsiedeln de bestemming. Een oud dorp met een zeer mooi klooster wat een bezichtiging waard was.De monniken waren al vroeg begonnen met het houden van paarden waardoor er nu nog steeds een prachtige manage is bij het klooster. Als paard zijnde heb je hier een goed thuis! De weg van en naar Einsiedeln bood tevens mooie vergezichten en een goede indruk van “onze groene leefomgeving”. In de avond heerlijk de BBQ weer eens aangezet en de tanden gezet in lot genoten van de koeien in de wei!
Rapperswil hebben we bezocht op de maandag. Een voor ons favoriet dorpje om te bezichtigen en het weer kon niet beter. De zon scheen uitbundig en het water was erg uitnodigend. Rieneke en Nico hebben dan ook samen een boottocht vanaf Rapperswil naar Zurich over de Zurichsee gemaakt. Een vaartocht van 2,5 uur maar ze hebben genoten! Wederom een goede indruk van al het natuurschoon om ons heen. In de tussentijd waren de koffers gepakt van Marcia en Floris. We waren er klaar voor om de volgende morgen met Rieneke en Nico de reis naar Nederland aan te vangen.
Dinsdagochtend vroeg in de ochtend vertrokken en een zeer voorspoedige reis naar Nederland gehad. In Nederland hebben Floris en ik genoten van onze bezoekjes aan familie en vrienden. Het weer in Nederland was ronduit tropisch dus Floris heeft zijn hart op kunnen halen in de Nederlandse achtertuinen met kinderbadjes en zandbakken!!! Het was genieten voor ons beide om weer even in ons Kikkerlandje te zijn. Op zaterdag kwam een einde aan deze minivakantie en zijn we samen terug gevlogen waar Daniel ons weer in de armen sloot op de luchthaven.
Het weekeinde daarop was het een zeer gezellig weerzien met Laura en Wessel. Vrienden die we hebben leren kennen in Sydney dus het was een gezellig avondje “down memory lane”!
Helaas, maar volkomen begrijpelijk, moesten Ruben en Jessica hun geplande bezoek aan ons uitstellen. Maar wat in het vat zit verzuurd niet. Op de zondag zijn we naar de Kinderzoo van circus Knie geweest. Erg leuk opgezet en alle dieren waren ook echt benaderbaar! Stokpaardjes op aaihoogte en zelfs de Giraffe kon geknuffeld worden! Floris vond het allemaal even prachtig.
We kijken terug op een leuke tijd! Aanstaande woensdag staat het vertrek naar Londen gepland…. Jeanne here we come!!
Voor pics zie; http://www.mijnalbum.nl/Album=NI3FAYWC
Voor een ieder die nog op vakantie gaat; goede reis en veel plezier!
Lieve groeten,
Marcia & Daniel & Floris