Happy Easter! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mars & Daan - WaarBenJij.nu Happy Easter! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mars & Daan - WaarBenJij.nu

Happy Easter!

Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan

21 Maart 2008 | Australië, Sydney

De Paasdagen in Australië betekend (naast uiteraard de Religieuze betekenis) een lang weekend vrij! Daniël was dan ook de Koning te rijk dat hij de deur van zijn kantoor kon dicht trekken tot aan dinsdag. Het is een drukke tijd voor Daan geweest met lange dagen, weinig vrije tijd om op te laden dus dit was dan ook zeer welkom.

Op vrijdag hebben we voor het eerst heel fideel aan Floris een “Sleep Inn” gedaan. Heerlijk een beetje tot rust komen met zijn drietjes en chillen! Het weer was er ook volledig naar, lekker Hollands met regen en wind. We zijn dan ook niet buiten de deur geweest voor de verandering!

Op zaterdagochtend zijn we vertrokken richting Southern Highlands of te wel het binnenland in. Vlak voor Canberra hadden we een schattig oude Herberg kunnen boeken waar een baby’tje geen probleem was. Ja, ja ook daar moeten we tegenwoordig aan denken! Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat we alles kunnen boeken wat ons aanspreekt! Onderweg een gezellige stop gemaakt in Bowral, een oud en authentiek dorpje op de weg naar Canberra toe.
Nadat Floris weer voorzien was van alles zijn we op weg gegaan naar onze echte bestemming. Bungendore, een klein ini mini dorpje op zo’n 30 minuutjes afstand van Canberra wat ook onze echtelijke bestemming voor het weekend was. De meningen zijn verdeeld over de hoofdstad van Australië. De Aussies zelf zijn er best trots op en dan met name het aanbod in musea, Parlementsgebouw en dergelijke. De “tijdelijke Aussies” vinden het een erg saaie, niet sprekende en vooral een niet bruisende stad. Maar wij, eigenwijs als we zijn, vonden dat we pas een mening konden vormen over deze toch wel heel belangrijke stad in Australië door zelf een kijkje te gaan nemen. En het moet gezegd, we zijn niet teleurgesteld!

Zondagochtend togen we vroeg richting Canberra, bepakt en bezakt. De National Art Gallery was een bezichtiging waard. Tevens hadden ze een tentoonstelling van werken van Monet, echter wij als “Europeanen” hadden een streepje voor want wij beide hadden deze al een keer bekeken. Na een mooie wandeling door het gebied en “Parlement tuinen” kwamen we aan bij het Oude en Nieuwe Parlementshuis. Na een grondige security check van Floris zijn kinderwagen mochten we het kantoor van Kevin Rudd betreden! Floris voelde er zich zo op zijn gemak dat we terplekke zijn luier konden verschonen! Met recht een stempel gedrukt! Haha. Prachtig uitzicht vanaf het dak en een goed beeld over het gehele Park & Gebouwen complex. Na de lunch zijn we richting het National Museum gegaan. Hier kregen we een leer over de volledige Nationale geschiedenis van Australië, erg leuk gedaan en interessant.
Aansluitend het War Memorial en museum bezocht. De tweede wereldoorlog met een ander licht beschenen! Indrukwekkend. Na dit alles was het voor ons wel even genoeg en zijn we al rijdend door leuke wijken zoals Manuka terug naar Bungendore gegaan. Op de maandag terug naar Sydney via Berrima, een super gezellig dorpje met hele mooie antiek winkels.

Onze conclusie: een mooie stad, veel groen en ontworpen door een Amerikaan wat je ook direct kunt herleiden want het lijkt wel een tweede Washington. Mooie musea die allen gratis (!) zijn, veel groene parken en mooie tuinen. Kortom een geslaagd weekend met zijn drietjes waarin we hebben genoten van de tijd samen en Floris voor het eerst zijn nieuwe “camping tentje” kon uitproberen! Erg grappig zo’n klein hummeltje in zo’n grote tent! Zie foto.

Over een paar dagen gaan we Ruben van de luchthaven ophalen! En dan…Floris zijn eerste vlucht! We gaan naar Uluru toe, in de Outback van Australië, de Rode Berg opzoeken. We kijken er naar uit.

Een paar fotootjes:

In de hoop dat alles goed is met iedereen,

Lieve groeten,

Marcia & Daniël & Floris