Swing
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
22 Juli 2007 | Australië, Sydney
Enige tijd geleden mochten we starten in onze nieuwe uitdaging in Sydney, te weten; Golfen!
We keken er erg naar uit en waren vooral nieuwsgierig of het nu echt zo "lastig" s al sommige vrienden en familieleden doen geloven….
Vol goede moed togen we op een frissen zondagmorgen richting golfbaan.
Na kennismaking met de golf pro en de overige "clubs" begonnen we met een warming-up gericht op de "swing". Tot zover prima te doen allemaal. Maar toen…. Toen werden we uitgenodigd op de driving range mat……"clubje" met de juiste grip beet (moet gezegd zijn dat de juiste grip ook nog wel enige lenigheid in handen en polsen vraagt….) en kom maar op met die bal! Daniël had in de vooraangaande dagen al een gokje mogen wagen op een driving range met een paar vrienden dus die had een redelijke slag over zich. Echter Marcia was vooral bezig met het veelvuldig oefenen van haar "swing op het droge"!
De ballenmand bleef dus goed gevuld! Maar oefening baart kunst dus aan het einde van onze 1.5 uur les "swingden" we er aardig op los!
Les twee viel letterlijk in het water evenals les drie, Sydney en omstreken had nog nooit zoveel regenval gehad in de afgelopen 30 jaar…….. Hebben wij weer…..sinds wij hier zijn binnengekomen hebben ze op meteorologisch gebied alle records gevestigd! Te veel water, te weinig zon, te koud…..need we say more?
Afin na ruim 4 weken niets doen hadden we in ene zowel op de zaterdag als de zondag les!
Na wederom wat "ongeplande droge oefeningen" van Marcia waren we alle twee goed op weg om het leuk te gaan vinden en ons te "professionaliseren"! En na een dikke laag tijgerbalsem was "het leed" ook weer snel verdwenen. Zelfs het putten ging een stuk soepeler dan verwacht!
De laatste les zijn we door onze pro op de film gelegd, en swingen dat we deden! Het resultaat mocht er zijn! Vanaf niveau nul naar ieder geval een lekkere swing! En een leuke hobby om mee door te blijven gaan! Zie foto’s.
En eerlijk is eerlijk, het daadwerkelijk uitoefenen van golf is een stuk lastiger als het op het eerste gezicht doet ogen!
Maar er is nog hoop voor ons de "echte golfcracks" zijn onderweg………….nog maar 4 weekjes…het aftellen is begonnen. We kijken er naar uit!
Lieve groeten voor nu,
Marcia & Daniël
22 Juli 2007 - 14:41
Geronimo:
He Daan,
Ik herkende je helemaal niet zonder je paard...
Volgens mij moet jij blijven midget polo-en, want daar leek je zowaar een crack in. Los van de stilstaande beelden ziet er allemaal nog wat houterig uit.
"Vooral doorgaan" dan maar en...
May the force be with you (en passanten op de baan) -
23 Juli 2007 - 18:41
Sylvia :
Hé leuk die foto´s. Altijd goed ook om een gezamenlijke hobby te hebben naast het shoppen, haha.
Daan, heb ik nog een tip voor je: iets meer in de poephouding,veel meer je heupen draaien en je rechterbeen iets meer buigen. Dan gaat het helemaal goed komen!Ik heb natuurlijk wel makkelijk praten met m´n GVB op zak....
groetjes vanuit het eveneens regenachtige Nederland! -
24 Juli 2007 - 06:24
Rajel El Beet:
Love golf (it's all in the pivoting movement of the body)
Hate rain, please file request for bit 'o sunshine !
24 Juli 2007 - 09:23
Jeanne:
Ook hier in engeland ongekende regenval.
Vele overstromingen en in moderne history nog niet meegemaakte hoeveel heid water. In een dag viel 3 maanden hoeveelheid water! Vorig jaar mochten wij maanden niet sproeien en nu loopt alles over.Leuk weer om jullie foto's te bekijken. Liefs en groetjes.