Curry van cultuur!
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
20 Juli 2007 | India, Calcutta
Nou hebben Mars en ik samen het een en ander al mee mogen maken maar India was er nog niet van gekomen.
Daar ging ik dan...alleen naar India...halverwege Europa en Australie. Familie en vrienden in NL en Mars alleen achterblijven in Sydney...vreemde gewaarwording want ineens was de afstand vele malen groter dan wij altijd denken als we samen in Sydney zijn!
Ik heb ons kantoor in Calcutta bezocht waar wij veel mee samenwerken (of outsourcen...het modewoord van India). Nou is India (nog) niet zo welvarend als bijvoorbeeld Europa en Australie maar is Calcutta nog eens het minst welvarend van alle grote steden in India. Met de verhuizing van de hoofdstad naar Dehli vele jaren geleden is ook alle pracht en praal verdwenen. Desalniettemin een "mooie" stad om te zien. Wat een mensen...20 miljoen!!! Verkeersregels? Ja, toeteren is de enige regel verder maakt het allemaal niet uit...oh ja en oppassen voor de koeien!
Overal in de stad wonen mensen. Onder bruggen, op straat, in hutten voor de ingang van vijfsterren hotels. Overal!
De stad is ook vies. Wat er allemaal uit het water wordt gevist wil je niet geloven. Waar in NL bagger op de kade ligt is dat in Calcutta gewoon rotzooi!
De mensen waren bijzonder vriendelijk. Collega's zeer gastvrij en leuk om mee om te gaan. Calcutta staat bekend om de scherpe tong van de mensen en cultuur die meer diepgang heeft dan elders in India.
Het was hard werken die week maar gelukkig nog het een en ander kunnen zien van de stad en oh wat heb ik heerlijk gegeten...Ik mis de heerlijke curries!
Kortom een fantastische ervaring maar ik was erg blij terug te mogen naar onze andere kant van de wereld om weer samen te zijn met Mars en ?
Lieve mensen, hopelijk is het bij jullie warmer dan bij ons. Van de week is de koudste nacht gemeten sinds 20 jaar...laatst de meeste regenval in een nacht...hebben wij weer! Missen onze CV met thermostaat...lang leve ons gaskacheltje!
Enjoy de pics! http://www.mijnalbum.nl/Album=4TNPOYVY
Veel liefs!
Mars en Daan
20 Juli 2007 - 16:42
Gemma:
Ik sta hier net een rijsttafel voor te bereiden voor morgen, dus met de geuren hier uit de keuken kan ik me het heerlijke eten in India wel voorstellen.
Is het het tip om een reis naar India te maken, of toch dit land maar een beetje onderaan de lijst zetten??
We leven zo wie zo niet lang genoeg om alles te zien!!
Liefs van Harry en Gemma -
21 Juli 2007 - 06:12
Mariette:
Lieve Marcia & Daniel,
Ik wil jullie alsnog van harte feliciteren met jullie zwangerschap!
Wat een leuk nieuws!!! Ik hoop dat alles goed metje gaat, Mars en ik zal jullie snel weer eens mailen met wat meer nieuwtjes. Veel liefs van de Bronwassertjes.