Fiji
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
21 Juni 2007 | Fiji, Suva
Lieve allemaal,
Hartelijk dank voor jullie lieve reacties en kaartjes op ons heugelijke nieuws!
En dan nu eindelijk weer een verhaaltje met foto's!
Wat hebben we ondertussen weer allemaal mogen beleven:
de eerste "echte" golflessen, goed bevallen mogen we wel zeggen!
Dag tripjes weg in de omgeving van Sydney en natuurlijk onze vakantie naar Fiji.
Aan de vakantie waren we hard aan toe, ja echt waar er wordt hier hard gewerkt in Aussie! De batterij moest dan ook nodig worden opgeladen! Na een wat onstuimig vertrek vanuit Sydney, er zijn hier de ergste stormen en regenval sinds 43 jaar geweest met de onnodige dodelijke ongelukken, waren we na een dik uur vertraging dan toch echt op weg. De vertraging was ontstaan door een nooddeur die niet goed sloot....altijd spannend en zeker als je met Air Pacific vliegt...... Maar afin na een 4.5 uur durende vlucht konden we eindelijk voet zetten op Fijiaanse bodem! Een aangename deken van warmte omhelsde ons bij aankomst en super vriendelijke breedlachende mensen brachten ons naar ons verblijf voor de komende week.
En wat voor een verblijf! Een tropical garden room! Na wat struggelingen met de mini bar en een lichte "late night dinner" werden we de volgende morgen heerlijk ontspannen op Fiji time wakker.
De eerste dag hebben we niet veel anders gedaan dan de boel verkennen in de omgeving en getracht de eerste hoofdstukken meester te maken uit de "Bol.com boeken club" langs de rand van het zwembad!
Dag 2 zijn we in de middag met een kleine mini tour meegegaan die ons naar Nadi bracht, de dichts bijzijnde gelegen stad. Onze ogen uit gekeken op de kleine locale markt. De visjes liggen hier keurig te wachten om verkocht te worden. Wat nou keuringsdienst van waren? Vis op warme stenen met een kleine fan erboven om de vliegenkolonie te misleiden en af en toe een zwieper van een plastic raffia waaier....krijgt niemand diarree van toch? Afin, je begrijpt dat het voor ons alleen tot kijken bleef tot teleurstelling van de visboertjes.Zie foto's.
De Sleeping Giant is een soort van gebergte waar aan de voet een enorme tuin ligt. Deze tuin heeft werkelijk een zee aan diversiteit in orchideëen en andere excotische bloemen. Kortom een leerzame rondleiding gekregen en alle mooie bloemen aanschouwt.Zie foto's.
De locale bevolking is erg trots en super vriendelijke. Het woord "bula" hoor je om de 100 meter en betekend zoveel als: Goede dag, hoe gaat het, welkom, hallo en nog -tig aanverwante benamingen. En dat alles vergezeld van een brede, van oor tot oor, glimlach.
Hun trotsheid staat dan ook niet toe om "ongevraagd" foto's te maken. Hier waren we snel achter.... Echter als je het vraagt zullen ze bijna altijd "bula" zeggen en trots gaan klaarstaan. Zie de kleurrijke plaatjes!
Dag 3 stond in het teken van een dagtrip naar Suva. De hoofdstad van Fiji en tevens het broeinest van de coups! Hier hebben we onder meer het Parlementshuis gezien, met de wacht in traditioneel kostuum op de foto. Overigens wordt dit kostuum nog officiël gedragen door de Fijiaanse politie.
Fiji museum bezocht met een uitgebreide documentatie over de Kannibalisten tijdperk...... Nog helemaal niet zo gek lang geleden moet ik zeggen.... De fraai bewerkte houten "brainpick forks" hebben we dan ook als mooi souvenir meegenomen.
Na een lokale curry lunch met onze gids zijn we de stad gaan verkennen met zijn tweetjes. Ook hier hele vriendelijke mensen alleen wat meer "gericht" op de toeristen die geld opleveren als ze naïef genoeg zijn... Helaas hadden ze aan ons een slechte.
Op de terugweg naar ons hotel (4 uur durende rit) hebben we het Fiji leven aanschouwd van gevangen die te werk worden gesteld langs de weg tot aan schoolkinderen die op hun blote voeten hun lange tocht naar hun huis waren gestart. Eveneens overvolle bussen zonder ramen en een recente APK keuring.... Geslachte varkens aan de waslijnen naast oma's onderbroek..... afin de rest kun je zelf wel aanvullen. Erg interessant allemaal en leerzaam om mee te krijgen.
Dag 4 hebben we weer aangenaam doorgebracht bij het zwembad. De hoofdstukken vorderden alleen wat rap...
Dag 5 zijn we op een cruise tocht meegegaan langs de Manacau eilanden. Bounty island, Castaway island (waar de gelijknamige film is opgenomen) en het ene tropische eiland na het andere. Prachtig wit zand, blauw water en overal waar je het water in keek: koraal.
Op South Sea Island zijn we van boord gegaan om een paar uurtjes te snorkelen, kanoën en met de "yellow submarine" mee te varen......... Claustrofobische mensen doen er verstandig aan om hier niet verder te lezen....
We werden met een klein bootje bij het gele gevaarte afgezet en hadden verwacht aan boord te stappen van een soort glass bottom boat. Niets was minder waar....we werden naar beneden gestuurd middels een ini mini trapje, een hele smalle ruimte in. Hier kon je precies dmv een klapbankjes systeem met zijn tweetjes naast elkaar zitten. Met aan beide zijkanten schuine ramen....Een kleine airco moest ons voorzien van "frisse lucht" maar hier hadden ze een "heerlijke frisse appeltjes verfrisser" voor gehangen dus je kunt wel raden waar het naar toe gaat met de zogenaamde frisse lucht.... Afin de ramen boden het mooiste uitzicht ooit tijdens het tussen door varen van het Reef. Prachtige vissen voorbij zien komen en alle andere onderwater creaties. Het was de nauwe smalle ruimte met beperkte frisse lucht meer dan waard!
Het snorkelavontuur was er ook 1-tje om niet snel te vergeten..... Het koraal begint direct vanaf het strand...iets wat niet heel praktisch is daar je "officiël" niet op koraal behoort te staan.... Maar ja en de sterke stroming van de zee en de flippers aan je voeten biedt je niet veel meer mogelijkheden dan toch door het ondiepe water over het koraal te dansen... Afin na het ruime sop te hebben bereikt werden we al snel aangevallen door "iets" onder water...Allemaal hele kleine gemene prikjes onder water door iets zonder microscoop niet waar te nemen... We hebben het maar voor "watervlooien" aan gezien. Echter de lol was er voor Marcia in ieder geval wel een beetje van af en die besloot vanaf daar verder met de kano de zee op te gaan.
Na terugkomst in het hotel besloten we om gebruik te gaan maken van de Spa en Wellness die hierbij was aangesloten. Zo gezegd zo gedaan dus op vrijdag ons heerlijk laten verwennen met massages en douches en dergelijke. Een prima afsluiting van een heerlijke week weg.
Ondertussen weer terug in Sydney, het weer is niet veel veranderd en dus we mogen met recht zeggen het is winter!!!
Alhoewel Daan morgen voor 10 dagen naar het warme India vertrekt voor business.
We hopen dat het met iedereen goed gaat en hele lieve groeten van ons!
Marcia & Daniël
Hartelijk dank voor jullie lieve reacties en kaartjes op ons heugelijke nieuws!
En dan nu eindelijk weer een verhaaltje met foto's!
Wat hebben we ondertussen weer allemaal mogen beleven:
de eerste "echte" golflessen, goed bevallen mogen we wel zeggen!
Alhoewel Daan morgen voor 10 dagen naar het warme India vertrekt voor business.
We hopen dat het met iedereen goed gaat en hele lieve groeten van ons!
Marcia & Daniël
21 Juni 2007 - 11:15
Barbara:
Klinkt heerlijk.........Nou Mars, succes de dagen zonder daan en Daan: heel veel plezier in India!
x
Bar -
21 Juni 2007 - 13:11
Gemma:
Hier valt de regen met stromen uit de hemel!! Heerlijk om dan naar die paradijselijke foto's te kijken. Ach, nog maar 3 maanden, dan breekt voor ons ook de vakantie aan. We houden vol!
Groet van Harry en Gemma -
21 Juni 2007 - 19:20
Peet:
Wat een leuke/mooie foto's zeg en wat een gezellig verhaal weer om te lezen!
x Peet -
21 Juni 2007 - 20:07
Cynthia:
....even ruilen? -
24 Juli 2007 - 06:16
Rajel El Beet:
Bula !
Excellent stories, cater great reading ! Take care and see you soon !