Grindelwald - Reisverslag uit Grindelwald, Zwitserland van Mars & Daan - WaarBenJij.nu Grindelwald - Reisverslag uit Grindelwald, Zwitserland van Mars & Daan - WaarBenJij.nu

Grindelwald

Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan

01 November 2009 | Zwitserland, Grindelwald

Hallo allemaal,

In November 2009 was het zover. Een eerste echte trip om de mooie bergen van Zwitserland wat beter te leren kennen. We hadden er veel zin in en de vooruitzichten waren koud maar okay. We togen op tijd richting Grindelwald, vergezeld door een waterig zonnetje.

Bij aankomst was het goed te merken dat het “tussen seizoen” was maar dat was voor ons alleen maar prettig. Grindelwald is met name in de wintermaanden een zeer populaire plaats om te verblijven. De accommodatie voldeed ook aan onze verwachtingen en lag handig centraal.

Na een rustige middag met wat straatjes en winkels verkennen vielen de eerste sneeuwvlokken al. Een heerlijk winters gevoel gaf het ons. De volgende morgen zijn we vroeg op pad gegaan om de trip naar de Jungfrau te kunnen maken. We hadden de trein keurig op tijd en waren niet verrast zoveel Japanners / Chinezen tegen te komen op het vroege tijdstip. Tenslotte komen we ze altijd overal wel ergens tegen onze camera lustige mede aardbewoners. Het ge-o en ge-a was niet van de lucht toen Floris zijn blonde koppie tevoorschijn kwam onder zijn muts vandaan……

Anyway het eerste gedeelte van de ruim 2 uur durende trein trip naar de Jungfrau Joch zat er al snel op. Na een vlotte overstap in “Winter Wonderland“, op een aardige hoogte gelegen overigens, waren we op weg naar de “Top of Europe”. Uiteraard niet zonder eerst de grote Sint Bernardhond met kruik op de foto te hebben gezet! Boven aangekomen, was de hele lucht open gebroken en bood het een prachtig aangezicht op de Gletsjer en de zeer imposante schoonheid van de natuur. Wat een schitterend wit wonderland met al haar “ijsbanen en sneeuwholen”.

Tevens hebben we een bezoekje gebracht aan het ijspaleis, heerlijk al glibberend en glijdend langs de uitgehakte figuren in het ijspaleis geschoven.

In cultureel opzicht hebben we ons vergaapt aan de diversiteit van de plaats Thun en haar mooie See.

De trip was een bijzondere ervaring en we kijken reikhalzend uit naar een volgende mogelijkheid om het mooie berglandschap te leren kennen.

Voor foto’s zie:

Liebe Grusse,