Besuch von der familie
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
25 Januari 2009 | Zwitserland, Bern
Inmiddels raken we al weer aardig gewend en ingeburgerd in Zwitserland. Onze eerste verkeersboete is binnen en Floris geniet van zijn wekelijkse zwemavonturen met andere kindjes uit de omgeving.
De sneeuw van Oud & Nieuw is inmiddels weg en zo en nu en dan breekt de zon door. Na een Australische en Europese winter achter elkaar is deze verschijning voor ons zeer welkom! Maar het weer heeft vast nog wel wat verrassingen in petto daar het vorig jaar in Maart nog gesneeuwd heeft in Zürich.
Vorige week stond de familie Huisman op de stoep voor een bezoekje met kleine Lizanne en de nog maar zes weken oude Elize! Wij hebben erg genoten van het gezelschap en ons bezoek aan de dierentuin en skigebied Flumserberg. Het laatste bleek over een fantastisch kinderpark te beschikken waar de kinderen naar hartelust konden sleeën, van de glijbaan af, met de skilift omhoog en dat alles nog tien keer! Het was een zeer mooie dag in een typisch Zwitsers skiplaatsje…en dat op maar een uurtje rijden van ons huis! Weer eens wat anders dan de stranden van Sydney!
Na de eerste stilte in huis na het vertrek van onze gasten maken we ons nu weer op voor een nieuwe fase…die van de crèche. Morgen begint Floris met zijn gewenningsperiode op de crèche in Zürich om vervolgens in Februari op twee vaste dagen hier naartoe te gaan. Spannende en drukke tijden voor onze kleine man!
Verder nog nieuws uit het boerenlandschap? Jawel, onze achterbuurman, de boer, heeft voor zijn lieve koetjes een borstelmachine geïnstalleerd…vanuit ons keukenraam kijken we nu dagelijks naar deze “cow wash” en zien de koeien heerlijk genieten van de borstelbeurt…deze koetjes hebben het zo slecht nog niet…tot ze verkocht worden als natura beef…
Meer stedelijk nieuws… de twee supermarktgiganten zijn hier de prijzenoorlog aangegaan, de Zwitserse consument blijft neutraal en wacht af wat het voordeel zal zijn…zal het hier dan toch wat meer betaalbaar worden?
Wij gaan vandaag genieten van het zonnetje.
Voor pics zie:
Liebe Grüssen,
Marcia & Daniël & Floris
25 Januari 2009 - 20:16
Peetje:
Hoi allemaal,
Wat heerlijk hebben jullie het weer zo te lezen! Een heel andere wereld maar toch weer geweldig zo te lezen!
Geniet ervan!
Dikke kus Peet -
25 Januari 2009 - 20:45
Madelon:
Wat heeerlijk die kinderen in de sneeuw. Floris lijkt nergens bang voor te zijn!
Liefs van ons, Hoesein en Madelon -
26 Januari 2009 - 08:03
Elly:
leuk van jullie te horen en dat jullie je lekker voelen daar in Zwitserland (dichter by Holland?) -
26 Januari 2009 - 21:56
Karen & Jelte:
Ziet er mooi uit die sneeuw. It is only frozen water en is zie al wat talentjes bij Floris voor zijn toekomstige ski carierre (Of bobsleeen natuurlijk)
gr
Karen & Jelte