Voor alles een eerste keer... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mars & Daan - WaarBenJij.nu Voor alles een eerste keer... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mars & Daan - WaarBenJij.nu

Voor alles een eerste keer...

Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan

04 December 2006 | Australië, Sydney

Lieve allemaal,

Het heeft even geduurd maar hier weer een update van ons reilen en zeilen in Harbour city!

We waren dan ook druk met onze nieuwe ervaringen. Voor alles is een EERSTE keer...zo moest Daan voor het eerst in zijn leven op zoek naar een kapper buiten familie c.q. vrienden kring... Kapper? Of hij zijn haar wilde laten knippen door een Art- dan wel Style Director...Pardon? Er bleken dus meerdere levels van knipkunsten te zijn. Het werd de Art Director en het resultaat mag er zijn! Zie foto.

Zijn nieuwe look mag echter niet gezien worden op de fiets...dus togen we naar de lokale Bike shop voor Daan zijn EERSTE flitsende fietshelm! (verplicht item op de fiets...) Voor het iets mindere resultaat, zie wederom foto. De aanschaf werd direct gevolgd door een EERSTE fietsritje door de wijk. Een mountainbike is geen overbodige luxe hier Bart!

Zo ook de EERSTE webcam verbinding met de "badjasjes". Erg gezellig en leuk om zulk contact te hebben met elkaar. Tevens voor het EERST een zwaai afspraakje met ons lieve nichtje Lizanne mogen hebben. En ook voor het EERST webcam contact gehad met Hilversum! Moeke en Gewoon Jeroen het was gezellig!

Verder heeft Marcia een EERSTE bezoek afgelegd aan de lokale sportschool ter voltooiing van het inburgeringsproces.
Na wat rekken en strekken verloopt het proces geolied.

Na alweer een tijdje "autoloos" te zijn geweest werd het weer tijd om een auto te huren. Echter dit resulteerde in een EERSTE parkeerboete! Deze was hoger dan de totale autohuur voor drie dagen en nee niet voor te hard rijden... maar voor fout parkeren. We hebben de borden nog niet helemaal door maar dat is de volgende fase in het inburgeringsproces. Niet geheel onbelangrijk want we hebben een auto gekocht...Onze EERSTE auto met stuur aan de rechterkant, 4WD, automaat en ingebouwde picknick tafel! Laat de weekendtripjes maar komen!

Het einde van afgelopen weekend markeerde ook onze EERSTE week zonder levende dan wel dode kakkerlakken in huis! Jippie, de spuitbus werkt goed. Zie foto van de laatst creperende kakkerlak. Jeroen geen live pictures dus.

Zo ook was de tijd aangebroken voor Marcia om haar EERSTE werkdag in het CBD van Sydney te mogen ervaren. Een uitdagende ervaring, wordt vervolgd!

Nog een paar mini EERSTE-KEERTJES:

* bij de buren op de borrel (zijn niet Amerikaans maar Zimbabwees en Bulgaarse in de VS gestudeerd)
* klusjesman over de vloer (Erik van Uden; real Aussie!)
* Wine tasting gevolgd door de eerste delivery bij onze lokale Bottleshop
* ons ALLEREERSTE naambordje op de deur (zie foto)
* eerste aankoop ticket Sydney Operahouse
* eerste telefoontjes over en weer
* eerste postpakketjes uit NL euhh Spanje...dank u sinterklaasje en collega's!

Genoeg EERSTE KEREN. Tot de volgende (EERSTE) keer,

Ciao,
Marcia & Daniel

• 04 December 2006 - 20:27

Joan:

nou dat zijn dan weer een hoop EERSTE keertjes in een korte tijd,maar ach...daan je was toch al gewend aan een helm op je hoofd alleen dan een cap,weet niet wat erger is haha.ben wel benieuwd naar jullie auto heb je daar geen foto van?(ben niet nieuuwsgierig hoor!)wel fijn om te horen dat jullie het daar wel ok maken,blijft toch altijd een grote stap. xxxjenz joan

• 05 December 2006 - 15:34

Fred En Wilma:

Leuk zo je haar. Die coupe staat je goed. Met die helm op lijkt het net of je een gouden kroontje op hebt. Ook leuk. Ga vanavond kijken naar 27 juni/juli/aug? Laat je weten.
    DAGDAG Fred & Wilma

• 08 December 2006 - 00:50

Sylvia:

Leuke eerste keertjes, maar hou het maar bij de positieve dingen!

Webcammen lijkt me leuk...sylvia_vollebregt...ik zit er klaar voor!

• 14 December 2006 - 19:32

Henny Je Nicht :

leuk om een stukje over jullie eerste ervaringen te lezen en nog bedankt voor de leuke kaart.als bedankjegroetjes van Ronald Heny en Bas ook daar fijne kerstdagen en een goed gelukkig en natuurlijk een gezond 2007 tot gauw

• 16 December 2006 - 12:05

Michael En Renske:

alle eerste keren worden inmiddels al uitgebreid met 1e Sint, 1e kerst en 1e oud en nieuw. Allemaal nieuwe ervaringen, geweldig. Geniet van de zomer, hier allleen maar regen. XX van de hele familie

• 19 December 2006 - 20:23

Jeannne:

hello sydney! leuk om weer van julie ondernemingen te horen! Heb geprobeert om julllie te bellen maaar helaas geen gehoor! Ik probeer het weer en hoop dat het goed gaat met jullie?? veeel liefs en groetjes, jeanne
    ps i like the haircut very ausie!!!!!!!

• 24 December 2006 - 23:02

Henk En Inez:

Hi Aussies!

Fantastisch om jullie verhalen te lezen; het is zo herkenbaar!! (bijna identiek!):
    - het vieze huis;
    - de schoonmaakwoede;
    - de Ikea avonturen;
    - het niet naar binnen tillen van het logeerbed door de leveranciers;
    - de Zimbabwese buurman;
    - de kakkerlakkenoorlog;
    - de auto;
    - de parkeerboete;
    - de eerste werkdag;
    - de palmbomen;
    - veel bier weinig winst bij de melbourne cup
    - de fietshelm
    - de kapper heet hier: Male Assassins
    - gestripte postpakketten uit NL (S'Klaas)

Maar hoe dan ook: T'is hier fanatastisch!!

Happy NY en we spreken zeker af in 2007!

groeten,

Inez en Henk