Welcome bed, Goodbye kakkerlakken
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
20 November 2006 | Australië, Sydney
Na een lange zeereis via Singapore konden we dat toch eindelijk onze spullen verwelkomen in ons brandschone "paarse huis" in Elliott Street. Wat waren "zij en wij" blij! Het bed en kussen slapen weer als vanouds gelukkig. En dan het "nieuwe sofa" bed, die hebben we uiteindelijk ook een dak boven het beddenhoofd kunnen bieden....je begrijpt dat hier een verhaaltje aan vast zit nadat onze powerboys van Ikea het voor gezien lieten. Wij bij Balmain rentals een "van" gehuurd...1-tje waar de deur niet van op slot kon en nog maar net "weg-waardig" was. Maar afin wij op zondagochtend in de "van Veen van" vroeg naar Ikea gekacheld om onze zo gewenste bank op te halen, geen probleem, keurig met zijn tweetjes in de van gekregen. Daan zijn collega, Remco en vriendin, Marjolein waren ondertussen ook geland in het mooie Sydney en bereid om ons een handje te helpen. Met zijn viertjes de bank zo over het muurtje getild en keurig in de bewuste slaapkamer geplaatst. Ok, de bank was niet aan de lichte kant maar toch van een bezorgingsdienst mag je dit toch wel verwachten...afin de bank is binnen en toegankelijk voor gasten!! Remco en Marjolein het was super gezellig om jullie te zien, we hebben erg genoten van de etentjes samen! Raar hoor om zo snel na onze eigen aankomst alweer mensen te moeten uitzwaaien!
En dan de kakkerlakken......3 weken lang geen kakkerlak gezien sinds de laatste dode in de hal....tot gisteren. Tot onze grote ontsteltenis liep er 1 parmantig over het aanrechtblad!! Daan was de kakkerlak te snel af en kon hem doodkrijgen alvorens hij de benen kon nemen. Direct maar weer van die overheerlijke voedingsbakjes voor de jongens neergezet in de hoop dat....
Maar nee het mocht niet baten, de score van vanavond was 4!! Radicaal platgespoten en creperend van de pijn zijn ze afgevoerd. Blij worden we er niet van maar ja het schijnt hier toch echt de normaalste zaak van de wereld te zijn. Zeker als je in de supermarkt ziet hoe groot het department is voor ongediertebestrijding.....schrale troost dat ons huis niet het enige plekje is waar ze hun heil zoeken.
Jullie vragen je natuurlijk af wat we verder zo al doen anders dan kakkerlakken om zeep helpen en Ikea bezoekjes.
Wel afgelopen weekend zijn we op uitnodiging van Lee & Shannah naar Pearl beach gegaan. Zij hebben daar een huis geboekt voor een week om te verblijven met zijn moeder en oma die over zijn om de kleine Saskia te bewonderen! Pearl beach ligt ten noorden van Sydney langs de kust. Treinrit van ongeveer 75 minuten, door een prachtig gebied en over rivieren. Hier een heerlijke lunch genoten en Daan heeft zijn eerste duik in zee genomen! Nog aan de frisse kant want hij heeft er direct een koutje opgelopen maar belooft veel voor de komende maanden!
Verder is het werk voor Daan begonnen, erg wennen maar hij heeft er zin in! Marcia houdt zich ondertussen bezig met de winkels om de hoek die in overvloed zijn dus een prima vermaak tot aan begin december!
Bijgaand wat foto's van ons nieuwe onderkomen en bezigheden.
Veel liefs,
Marcia en Daniel
20 November 2006 - 23:46
Jeroen (zonder Elze):
Het ziet er echt fantastisch uit en fijn dat je zo kan genieten van de flora en fauna! Jammer dat je geen live action foto's van de kakkerlakken hebt...
Wanneer kan er nou eindelijk gewebcamd worden?
ciao,
Jeroen
PS Elze reageert later ;-) -
21 November 2006 - 08:40
Madelon:
Lieve Marcia en Daniel,
Net jullie brief gelezen. Wat heerlijk om zo een nieuw leven te beginnen. Als ik jong was, zou ik het direct ook zo doen. De foto's ook gezien. Wat zullen jullie genieten.
Hier alles goed en grauw. Het is half tien 's morgens. met ons is alles goed en druk. Anette met gezin viert haar laatste dag in mexico. Zoetje loopt nu al een week of twee los en houdt niet meer op.
Jullie hebben van ons nog een cadeau te goed, waarvan ik zei dat jullie het zouden horen, eenmaal gesettled.
Nu het is iets voor als jullie weer in Holland zijn en daar een nieuw huis hebben. Hoesein wil een schaal of vaas voor jullie maken in groen, grijs of blauw. Ik zal proberen als voorbeeld er een foto bij te doen, zodat jullie kunnen uitkiezen. Anders stuur ik die apart per e-mail.
Wanneer begint Marcia?
Jullie een goede tijd toegenst en veel liefs van ons, Hoesein en Madelon -
21 November 2006 - 09:53
Familie Steenbergen:
Wat wonen jullie super! Geweldig om jullie mooie meubels nu aan de andere kant van de wereld te zien staan. Geweldig verhaal de IKEA, kan ook alleen jullie overkomen. Mars geniet van de vrije tijd die je nog even hebt voor de drukke werkdagen weer gaan starten.
Dikke kus van ons -
21 November 2006 - 13:59
Gemma:
Heerlijk om op kantoor jullie verslag te lezen. Wat een fantastisch avontuur zijn jullie samen begonnen! De foto's zijn prachtig en zo te zien hebben jullie je draai al een beetje gevonden. Leuk z'n website, zo kan ik de rest van het gezin ook op de hoogte houden want we leven allemaal met jullie mee.
Tot de volgende mail.
groetjes van Harry en Gemma
21 November 2006 - 15:44
Daan&Moniek Vennix:
Ha Daniel&Marcia, wat leuk om wat over jullie te lezen! En te zien op de foto's, het ziet er erg gezellig uit en mooie natuur zeg. Ik hoop dat jullie snel je draai vinden en je thuis voelen.
Vind het erg leuk om jullie zo te volgen. Hier in Beerts heerst de griep, (waar niet), maar verder alles goed en fijn om hier te wonen, groeten Daan en (je nicht...:-)) Moniek Vennix -
22 November 2006 - 11:05
Tracy En Ger:
Lieve Daniel en Marcia,
Erg leuke foto's.
Alles staat weer als vanouds dus gezellig.
Baby Saskia ziet er lief uit.
Dikke kus van ons. -
22 November 2006 - 15:36
Lieke Parlevliet:
Hi,
Wat ontzettend leuk om te lezen en te zien wat jullie aan de andere kant van de wereld doen. Ook wij hebben een Ikea-avontuur achter de rug en zo te lezen is het dus overal hetzelfde. Marcia, ik vind het ontzettend leuk dat we nog steeds collega's zijn, wellicht kunnen we ook mailen op het interne net straks? Lijkt me wel leuk.
Geniet nog lekker en ik zie jullie volgende verhaal wel weer langskomen.
Lieke (Robin en de kids) -
22 November 2006 - 20:01
Joan:
lekker hoor al die kakkerlakken,denk dat je toch wel wat andere huisdieren in gedachten had haha,maar jullie zitten er in ieder geval weer netjes bij,ook leuk van die foto van saskia was erg benieuwd naar haar,feliciteer ze maar van mij, xxxjenz joan -
26 November 2006 - 09:24
Jeanne :
Hello Sydney!!
Heb jullie van de week gesproken en over mijn 'wild life' verteld.
Mijn voeding doosjes schijnen te helpen en tot nu toe geen muisjes gezien!
Hoop dat het opgelost is maar ben bang dat jullie nog wel wat langer bezoek hebben. Leuk om te zien hoe jullie er bij zitten . lieve foto van Lee en Saskia. veel liefs,jeanne