Esther op bezoek!
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
18 Oktober 2007 | Australië, Sydney
Het is al weer enige tijd geleden dat we Esther op bezoek hadden in oktober. De kleine bub heeft daarna voor heel wat werk gezorgd dus vandaar een wat verlaat verslag!
Esther is heel dapper alleen naar Sydney gevlogen en na een vermoeiende reis hebben we haar op een dinsdagavond opgehaald op de luchthaven. Moe maar blij dat ze er was hebben we een paar uurtjes bij kunnen kletsen alvorens het bedtijd was. Tenslotte moest er gewerkt worden de volgende dag!
Na enigszins te zijn bijgekomen konden we er in het weekend vol tegen aan! We hadden een leuk appartement geboekt in Port Stephens want we wilden heel graag de walvissen en dolfijnen zien. Via de Hunter Valley voor een lekkere lunch en een aantal bezoekjes aan wijnhuizen kwamen we aan in Port Stephens. Na het inchecken hebben we een stop bij de plaatselijke VVV gemaakt om een strand vignet te kopen. Dit vignet is nodig om met onze 4WD het strand op te kunnen en de duinen in te mogen. We waren er op de juiste tijd want de zon was aan het ondergaan. Dit geeft altijd een heel mooi licht in Aussie! Na wat rond te hebben “gecrossed” en de duinpannen te hebben verkent zijn we “op jacht gegaan” naar Koala beertjes! Deze zijn in het wild altijd erg moeilijk te spotten want ze zijn schuw en moeilijk te traceren hoog in de bomen. We konden ons geluk dan ook niet op toen er een Koala op een achteraf weggetje overstak!!! Het was dat Ester het zag…..wij waren veelte druk bezig met omhoog aan het kijken naar de boomtoppen hahaha! Afin, altijd een bijzonder moment om zo’n beertje in zijn eigen omgeving te zien.
Op zondag morgen stonden we te trappelen om aan boord te gaan voor ons geboekte zeiltripje in de jacht naar Walvissen en Dolfijnen. Het weer was heerlijk, de auto weer ingepakt met de tassen en een picknick lag klaar in de koeltas. Al met al, we waren er helemaal klaar voor!
De catamaran was volgeboekt maar niet overladen vol dus we hadden een mooi plekje (althans dat dachten we) veroverd op het voordek….tot de eerste golven……kletsnat natuurlijk. Maar goed we hadden de tassen aan de stoelen gehangen dus geen man overboord. Helaas bleek de open zee een stuk ruwer te zijn dan vanaf de kust te overzien was dus het duurde dan ook niet lang eer de eerste groene gezichten van het voordek afgingen. Uiteraard kon Marcia, hoogzwanger op dat moment, zich bij dit groepje aansluiten………..Afin, details zullen we jullie besparen maar Marcia was maar wat blij dat de boottocht na 2.5 uur ten einde was. Esther was ook wat minder fortuinlijk door het niet hebben van honderd procent zee benen……….Tot grote afschuw van ons drieën viel haar geheugenkaart met foto’s van de eerste week de zee in…. En om de misère compleet te maken, niet 1 walvis gespot want de golven waren veelte hoog!!! Afin, al met al een trip die iets anders uitpakte dan verwacht.
Het mooie weer was gelukkig gebleven dus we zijn gaan bijkomen van ons hachelijk avontuur op het strand en onder het genot van onze picknick weer op krachten gekomen voor de terugreis naar Sydney.
Verder hebben we veel ondernomen met zijn drietjes in de avonden en hebben we een kostelijke cabaretier avond in het Opera House mee gemaakt. Leuke marketjes bezocht, Sushi en Japans geïntroduceerd bij Esther, Chinese wijk verkent, Darling Harbour en de Fishmarket bezocht, de Sky toren “bedwongen” (best hoog…) en “een voeten verwen avondje” voor de dames!
We kijken terug op een gezellige en bijzondere tijd zo vlak voor de geboorte van Floris!
Zie pics:
Lieve groeten,