Zo varen de bootjes......
Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan
27 Februari 2007 | Australië, Sydney
Deze update staat in het teken van onze nautische ervaringen in de harbour city down under!
Het was voor ons de hoogste tijd om Sydney eens vanaf het water te bekijken. Zo togen wij dus op een zeer zonnige zondagmorgen naar Lavender bay (net om de hoek aan de Sydney Harbour bridge gelegen) voor onze "maiden-sailing journey" in de haven.
Na de kennismaking met onze 2 zeilmaatjes en instructeur gingen we voor de wind! Uiteraard eerst rustig opbouwen om de basis begrippen van het zeilen onder de knie te krijgen. Voor de kenners onder ons: vijf knopen oftewel Granny Speed! (no fence). Je begrijpt, dit kon wat ons betreft wel een paar knoopjes harder. Wat in de middag inderdaad gebeurde! Na een hele dag op "het kabbelende water" van zo'n een beetje de drukste recreatie- en vrachthaven ter wereld hadden we alletwee aardig last van het verschijnsel "zee-benen". Maar met nog twee lessen voor de boeg heeft Marcia haar maatregel daartegen genomen, want tja over de reling hangen is natuurlijk wel het laatste wat je wil in de haven van Sydney!
Les 2 was wederom een prachtige dag met al wat meer wind dan de eerste les. Op onze weg naar Manly kwamen we dolfijnen en fairy pinguins tegen...in de haven! Na een verfrissende duik bij de lunch en even de huizen van de beroemde filmsterren te hebben uitgecheckt was het fenomeem zee-benen al een stuk minder!
Les 3 was subliem! 25 tot 30 knopen in de ochtend, veel regen en 2 reefs nodig in het zeil. Beter kon niet! Heerlijke dag op het water gehad en de nodige uitdaging om de boot "in controle" te houden. We hebben genoten van deze enorme nautische ervaring en kijken erg uit naar de eerste mogelijkheid om een boot te huren en er op uit te trekken. Dit kan nu tenslotte want we hebben alletwee ons certificaat uitgereikt gekregen!
Tussen de zeillessen door hebben we nog meer boten van dichtbij gezien. Nl. de Queen Mary II en de Queen Elizabeth II waren tegelijk in de haven van Sydney; hetgeen sporadisch (lees een keer) is voorgekomen. Met een ontvangstcomite van honderden (in ieder geval veel)zeilboten kwamen beide boten op een dag binnen en vertrok de QM II in de avond naar Hong Kong, maar niet zonder het prachtige afscheidsvuurwerk van Sydney! Wat een avond, gezellig onder het genot van een picknick (lees hapjes en wijn) met vrienden naar de boten en het vuurwerk kijken; wat wil een mens nog meer!
Eind van deze week staan de "badjasjes" bij ons op de stoep en we kunnen niet wachten; we hebben er veel zin in!
Tot volgend bericht en zie de foto's!
Liefs
Marcia & Daniel
ps. spaartelecom.nl is een voordelige manier om naar aussie te bellen; nog niet iedereen weet dat dus bij deze...
27 Februari 2007 - 09:56
Jeanne:
Wat een foto's, daar is de thames maar een kalm beekje bij!!!!!!!!
Geweldig om te horen en te zien wat jullie allemaal ondernemen.Veel liefs ook aan de aankomende 'badjassen' en hoop dat jullie heel erg genieten met elkaar.!!
Ps ik bel via alpha telecom en bel maar voor 3 eurocent per minuut -
27 Februari 2007 - 14:33
Elze:
Tjonge jonge wat een leventje hebben jullie. Ik vergeet heus niet dat jullie ook nog hard werken hoor, maar het is toch wel wat anders dan de sleur van opstaan, kinderen aankleden, eten geven, naar school, huis 'kuisen' (zoals de Belgen zeggen), kinderen bezig houden, eten geven, in bed stoppen, uit bed halen, vriendjes mee naar huis nemen, bezig houden, boodschappen doen, koken, eten,............enfin vul zelf verder maar in.
Kortom geniet ervan!!!!
xxx, Moeke -
27 Februari 2007 - 17:13
Gemma:
Leuk verslag weer van jullie avonturen! Je ziet, het wordt volop gelezen en voor Harry uitgeprint. Veel plezier met (schoon)ouders! -
27 Februari 2007 - 20:23
Joan:
hoi hoi,nou als ik jullie verhaaltjes zo lees denk ik minstens dat jullie op vakantie zijn en helemaal niet werken haha maar gelukkig weet ik wel beter ;)in ieder geval beleef je daar meer dan hier in ons koude kikkerlandje,nou ben al benieuwd naar jullie volgende belevenissen xxx jenz joan -
28 Februari 2007 - 11:44
ROMA:
Dat moet toch wel super zijn, zeilen tussen de dolfijnen en dan ook met zo'n vervelend uitzicht. Super, wordt er helemaal blij van. Hier is het allemaal nog erg rustig....en is het aftellen begonnen.
Veel plezier de komende weken, extra goed genieten en spreken elkaar snel.
Liefs ROMA -
02 Maart 2007 - 09:08
Marina:
He Marcia,
Hoe is het met je? Even een berichtje uit Eindhoven. Heb natuurlijk alles gemist ivm zwangerschapsverlof. Alles goed hier. Prachtige zoon Duncan. Volgende week zal ik even alles uitgebreid bekijken. Ook de groeten van Brigitte.
Mail je, Marina -
03 Maart 2007 - 13:33
Tante Joke Oom Henk:
Leuk om weer iets van jullie te lezen en te zien mooie foto's wij hadden juist in de krant gelezen dat de Queen Elizabeth in de haven van Sydney lag waren onze gedachten bij jullie. Wij wensen jullie een leuke tijd met jullie ouders tot schrijfs maar weer.