Eerste werkdag en andere ervaringen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mars & Daan - WaarBenJij.nu Eerste werkdag en andere ervaringen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Mars & Daan - WaarBenJij.nu

Eerste werkdag en andere ervaringen

Blijf op de hoogte en volg Mars & Daan

08 November 2006 | Australië, Sydney

De eerste werkdag voor Daniel zit erop. Na een introductiecursus van een dag, het gebruikelijke handjes schudden was ik laat thuis maar dat kwam omdat ik nog even met mijn nederlandse collega op de afdeling wat ervaringen heb uitgewisseld. Niet echt een zware dag in tegenstelling tot Marcia die de uitdaging van de schoonmaak van het huis is aangegaan (geen andere keuze helaas...). Het huis is naar nederlandse maatstaven erg vies, zeg maar smerig. Met de emmers sop loopt Marcia momenteel 1:1. Een raam of kast schoon betekent een emmer met inktzwart water. Maar het resultaat beginnen we al te zien en te ruiken (!!) dus stukje bij beetje wordt het schoon en ook gelijk meer ons thuis.

Afgelopen weekend zijn we naar Ikea geweest. Met de auto. Marcia heeft in perfect engels woorden gehad met een vrouwelijke bestuurder die ons parkeerplaatje had ingepikt nadat we zo'n beetje 45 minuten erover hadden gedaan deze te vinden. Helaas blijkt het overal ter wereld dezelfde ellende te zijn om de Zweedse gigant in het weekend te bezoeken. Typisch australisch was wel dat de dame in kwestie, die wij natuurlijk in de eerste winkel al tegenkwamen, zichzelf bij Marcia kwam verontschuldigen voor haar gedrag....no worries! Afijn, geslaagd voor een logeerbed en wat basisdingen. Maar het Ikea-avontuur bleek nog een vervolg te krijgen. Gisteren stonden de heren voor de deur om het de logeerbank/bed af te leveren, blijkt de logeerbank/bed niet (direct) door het tuinhekje te kunnen...even tillen zou je denken. Niet dus, de ene man was van klein formaat en de andere had wel het formaat maar niet de intentie om te gaan tillen...(handig). Wederom mocht Marcia haar Not-so-Nice-engels uitproberen maar helaas heeft het niet mogen baten. Bed/bank mee terug dus gaan we het op een andere manier proberen...

Verder hebben we kennis gemaakt met ons 2-1-kap buren. Een aardig en jong stel uit Philadelphia, USA. De vrijstaande buren zijn wat ouder, australisch, met hond en waren verbaasd dat wij ons kwamen voorstellen...wat grappig was.

Dat waren zo'n beetje de ervaringen van deze week. Oh ja, we vergeten er nog een. Melbourne Cup Day. De grote dag van de paardenraces waarbij heel australie naar tv kijkt met in de ene hand een drankje en de andere een ticket met daarop hun bet. Het hele PwC kantoor stroomde leeg naar een georganiseerde middag maar waarvoor je een kaartje moest kopen (weken geleden) dus wij hebben ons samen in het avontuur gestort bij de pub op de hoek van onze straat. Inzet was 50 dollar en zes pintjes bier! Resultaat: winst 6 dollar en een leuke middag!

Hopelijk is alles goed met iedereen in NL!

Tot volgende bericht!
Liefs
Mars & Daan

• 08 November 2006 - 06:45

Anja:

Lieve Mars en Daan,
    Hartstikke leuk om weer jullie belevenissen te mogen lezen. Ik zit gewoon hardop te lachen!Zie het allemaal zo voor me! En Mars het soppen is niet leuk maar je hebt in ieder geval wel eer van je werk... Ben benieuwd hoe Ikea verhaal afloopt. Veel succes de komende week! Liefs Anja en Martin